Neoscopian – Et nytt og spennende rockeband fra Oslo

Neoscopian 2

Neoscopian byr på sci-fi inspirert rock med elektroniske og industrielle elementer hvor kvalitet er stikkordet fra start til slutt, både live og på opptak. Hva annet kan man forvente av en gjeng lydfeinschmeckere?

Tre kompiser dannet i 2007 et kreativt prosjekt for å bringe deres ulike musikalske bakgrunner bestående av klassisk, metal og elektronika sammen. Disse sjangerne blandet med inspirasjon fra band som Depeche Mode, Carpark North, Tool, Big black Delta og Muse har ført til at Neoscopian har skapt sitt eget univers som byr på tydelige melodier, skarpe og finurlige tekster bygget på suggerende rytmer.

Først etter gjennomførte lydstudier i Wales bestemte gutta seg for å virkelig satse på musikken. Trommeslager hadde lenge vært mangelvare, men i 2012 ble Egil W. Hauge medlem og bandet ble fulltallig. Etter flere vellykkede konserter ble Neoscopian signert på det mikroskopiske indie-selskapet Sealight records. Dette førte til utgivelse av EP´en «Starter». Nå har de kreative gutta en singel på trappene som forhåpentligvis slippes på nyåret.

Målet er å lage låter som overrasker lytteren gang på gang. Bandet vil fortsette å holde spennet innenfor deres sjanger så stort som mulig og med dette stadig ta musikken til et nytt nivå.

Neoscopian er:

Simen Rafoss – Gitar / vokal
Espen Olsen – Bassgitar
Egil W. Hauge – Trommer
Ewoud Leebeek – Synthesizer / kor

Utgivelser: EP «Starter» på Sealight Records

[vsw id=»TNSD-n8DXIE» source=»youtube» width=»640″ height=»360″ autoplay=»no»]

www.neoscopian.com