Qalifa – debutalbum “Music, Love & Cake”!

Pressebildet_1

Trondheims egen rapper, låtskriver og musikkprodusent, Abdiqalif Jimaale har samarbeidet med både internasjonale, nasjonale og lokale artister som Medina fra Sverige, Steve RnB fra Tanzania ogFremmed Rase under artistnavnet K-oNe. Han har også varmet opp for Brick & Lace.

Qalifas musikalske karriere startet da han i 2002 startet gruppa Roll-x-side sammen med Spaz og Peter. I 2005 utgav han sin første singel “Hva som skjer” med Roll-x-side feat B.O.B som ble spilt på både radio og ZTV. De påfølgende singlene “Tonight” (2008) og “Frem og tilbake” (2010) og albumet “Injection Reloads” resulterte i nominasjon  til ”årets mest lovende band 2010” av Ut-Awards. Da singelen “Reload” (2013) feat Melly ble sluppet ut vekket den oppmerksomhet hos hiphopmagasinet Kingsiz.

Qalifa coverQalifa har bred live erfaring med konserter som 2XH (2010), Trondheim Calling (2010 og 2014) og Olavfestdagene (2011).

Først sommeren 2013, da han begynte å satse fullt på en solokarriere, bestemte han seg for å gå tilbake til sitt opprinnelige navn, nemlig Qalifa. Sangene inneholder et bredt spekter av lyder fra afrobeats, dancehall, reggae og old school hip hop.
Soloprosjektet har resultert i singelen “Gateliv” med Adi Pasha og Spaz samt “Check In”.