Musical Fireworks – Peter Jöback og Heidi Gjermundsen Broch

10501590_10204358880913565_1024744194961292036_n

Musical Fireworks Sted: Isegran Frerikstad, mandag 14 juli Publikum – fullt (1500) Artister: Peter Jöback og Heidi Gjermundsen Broch

Foran et fullsatt anfi på Isegran i Fredrikstad ble det nesten hjemmeseier for lokale Heide Gjermundsen Broch, men Peter Jöback kom sterkt i andre halvdel. Som den verdensstjernen han er (med opptredener på Brodway og på West End) viste han virkelig hvor ”skapet skal stå” når det gjelder tolkning av musikal genren.

Dette er andre gangen ”Musical Fireworks” blir satt opp i Fredrikstad. Den første gangen var det med de 4 lokale artistene Heidi Gjermunsen Broch, Erik-Andre Hvitsten, Ann Christin Elverum og Alkesander Lyche. Som i fjor var Heidi Gjermundesen Broch med, og man hadde hentet inn Peter Jöback; som for øvrig hadde valgt Fredrikstad som eneste sted for en konsert i sommer.

Muscial Fireworks er en forestilling som består av noen av de beste musikal låtene som er skrevet, og blant dem låter fra Miss Saigon, Cabaret, Evita og Phantom of The Opera. Som seg hør og bør kom det også med låter fra tre svenske musikaler siden Peter jöback var en av artistene.

Entusiastiske Heidi Gjermundsen Broch hadde veldig tak på publikum i starten av konserten , og med spontanitet og en sprudlende glede tok hun anfiet på isegran med Storm. Peter Jöback gikk nermest litt på ”autopilot” i starten av konserten, men med ”Guldet Blev Til Sand”(Kristina Frän Duvemäla) viste han for første gang sin storhet som vokalist.

Konserten som bestod av to akter på omtrent en time hver hadde en ganske humoristisk avslutning på første akt med ”Anything You Can Do” (Annie Get Your Gun) hvor kommunikasjonen og de lett humoristiske kommentarene fra Heidi og Peter viste et samspill mellom dem som fikk mange til å trekke på smilebåndet.

Etter en pause på 20 minutter Satte andre ”akt” i gang og kvaliteten steg mange hakk. Peter Jöback viste seg virkelig i sitt ess, og med fremføringen av ”Music of The Night” (Phantom of the Opera) satte han virkelig standarden. Under den låta var det en neste magisk stemning; og på himmelen lyste faktisk fullmånen opp.

Selvsagt måtte man også innom Mamma Mia musikalen, og Heidi sin fremføring av ”The Winner Takes It All” var det en meget høy kvalitet over. Nå var det ikke bare tilbakeblikk i denne forestillingen. Peter Jöback fremførte ”Annars Var Jag inte Jag” fra ”Livet är en Schlager” som settes opp i Gøteborg til høsten. En vakker ballade, og for undertegnede ble det et av kveldens høydepunkter.

Orkesteret fikk æren av å avslutte konserten alene med ”Also Sprach Zaratustra” og ”Star Wars Main Theme” som ble en visuell nytelse da begge numrene ble fulgt av et fyrverkeri som var synkronisert med musikken. Alt i alt ble de vel to timene i musikalens verden en meget hyggelig opplevele. Både Peter og Heidi viste stemmeprakt av høy kvalitet. Peter mer enn antydet at han kunne tenke seg å jobbe med Heidi igjen. Kanskje ser vi Heidi Gjermundsen Broch på en stor scene i utlandet i nær fremtid. Det er i hvertfall ingen tvil om at hun har en stemmeprakt som fortjener det.

Tekst – Kjetil Ingebrigtsen