Nyhet:

Musikk DVD
Det å se en god konsert på DVD med grom lyd i stua er vel det nærmeste man kan komme uten å være tilstede på ”the real thing”. Noen av oss har det muligens tatt det litt vel langt ut og investert i projektor, lerret, fet forsterker og 6 godhøytalere rundt hele rommet (inkludert sub og senter høytaler)
Les hele saken! (03.04.2008)

DVD:

Gary Moore & The Midnight Blues Band - Live At Montreaux 1990
Plateselskapet Eagle Rock Entertainment har med tilatelse fra band, og festival-ledelse, gitt ut en rekke konsert-DVD'er fra Montreaux Jazz Festivals snart 40-årige varighet. Her er Gary Moore's bidrag fra 1990.
Les hele saken! (09.02.2005)

Plate/DVD:

Brazen Abbot - A Decade Of Brazen Abbot
Frontiers Records / Bonnier Amigo

Eksil-bulgareren Nikolo Kotzev feirer 10-års jubileum med å gi ut 2 slipp; ett live-album, og en DVD dokumentar. Spør du meg er dette en glimrende måte å bli kjent med mannens musikk og virke så langt. 

Les hele saken! (20.11.2004)

Plate/DVD:

Glenn Hughes - Soulfully Live In The City Of Angels
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Frontiers / Bonnier Amigo

Glenn Hughes er intet mindre enn en levende legende. Mannen har vært i bransjen i en mannsalder, og har, i tillegg til en lang solokarriere, sunget og spilt i kjente band som Black Sabbath, Deep Purple og Hughes/Turner Project. Vi skriver 2004, og mannen er på banen igjen. 'Soulfully Live In The City Of Angels' vil 20. September foreligge både som dobbel live CD og som DVD. Her tar vi for oss begge.

Les hele saken! (22.08.2004)

DVD:

Artch: Another Return - Live... and Beyond
Sarpebandet Artch er ikke som alle andre band. Heavyrockerne har ikke gitt ut noen studioskive siden 1991, men er allikevel like populære i 2004. Derfor har bandet nå gitt ut en dobbel DVD, med bandets historie, 2 konserter, pluss noko attåt.
Les hele saken! (27.04.2004)

DVD:

Pet Shop Boys - Pop Art
EMI

Pet Shop Boys er store. Riktignok har de vært større tidligere, deres virkelige storhetstid var fra midten av 1980tallet til midten av 1990tallet. Men de selger fortsatt skiver. Og ikke minst dvd'er. Denne samlingen er en komplett samling av deres 41 videoer, alle med remastra lyd. Det kan da ikke være så ille. De har hatt en del gode videoer gjennom åra.

Les hele saken! (31.12.2003)

DVD:

Erasure - HITS! The Videos
Mute

Både Erausre og Pet Shop Boys er i disse dager ute med samle-dvd'er. To band det er greit å sammenligne, fordi de har holdt på omtrent like lenge, og fordi de har gitt ut omtrent like mange singler/videoer. De spiller også elektronisk basert musikk, "Synth" som vi likte å kalle det i gamle dager.

Les hele saken! (21.12.2003)

DVD:

Prince - Live At Alladin Las Vegas
Universal
 
Prince er konge både på skive og "live". Denne konserten er tatt fra "One Night Alone" boksen som ble utgitt for ca et år siden. Jeg har boksen og synes den er stor, men når man får bilde i tillegg blir det enda større.
Les hele saken!

DVD:

The Cure - The Trilogy, Live In Berlin
Eaglevision

Tenk deg at favorittbandet ditt bestemmer seg for å spille sine tre beste skiver - live, i kronologisk rekkefølge. Klarer du det? Tørk vekk tårene og siklet, jeg sier ikke at de skal det. Men MITT favorittband har gjort det. Og de har gjort det til gagns.

Les hele saken! (05.08.2003)

DVD:

David Bowie - The Best Of Bowie
Bowie er i støtet for tiden. Ikke bare er det kommet jubileumsutgave av Ziggy, et par samleplater og en DVD med de beste låtene hans. Nå kommer Ziggy-filmen på DVD også. Men det er samlinga det handler om her.
Les hele saken!

Plate/DVD:

Diverse artister - Divas Las Vegas
Sony

Den gjengen med damer som gjorde rent bord på denne VH1 konserten 23. mai i år på MGM Grand hotellet i Las Vegas var de ikke helt ukjente Celine Dion, Anastacia, Cher, Shakira, og Dixie Chicks med Stevie Nicks fra Fleetwood Mac.
Les hele saken!

DVD:

David Gilmour In Concert
Da Robert Wyatt ringte David Gilmour og inviterte han til å spille under Meltdown-festivalen, var ikke Gilmour sen med å svare ja. Under telefonsamtalen fikk han en ide om at han skulle benytte seg av et lite band. Kun cello, piano, bass, gitar og et lite gospelkor. Etterhvert fikk også en trommeslager plass i den snevre, men spennende og muligens gode ideen. Snakk om nedstripping i forhold til hva David Gilmour har gjort tidligere! Men hvordan låter dette? Kan magien fra Pink Floyd, med sine bombastiske show, overføres til noe som kan sees på som et relativt nakent konsept? Døm selv. Resultatet fra Meltdown og Royal Festival Hall kan altså nå sees på en nylig utgitt DVD ved navn David Gilmour In Concert.
Les hele saken!

DVD:

Depeche Mode - One Night In Paris
Depeche Mode har holdt på lenge nok til at det fines flust av videoer med liveopptak og musikkvideoer. De fleste er såpass gode at vi ikke sier nei til en til. Denne er spilt inn i Paris, og det virker som om de var et takknemlig publikum.
Les hele saken!

DVD

Roger Waters - In The Flesh
Endelig! Måneder med forsinkelser og annet rot, ble tross alt glemt da Roger Waters - In The Flesh DVD plutselig en dag lå i undertegnedes postkasse. Denne utgivelsen skulle egentlig ha vært ute på markedet sist vinter, så dette har mange ventet lenge på…
Les hele saken!

DVD:

Pet Shop Boys - Montage - The Nightlife Tour
Pet Shop Boys kom for noen år siden med en genial laserdisc kalt "Performance". Showet var intet mindre enn sjokkerende bra. Etter det har de kommet med noen andre utgivelser som ikke når "Performance" til knærne en gang.
Les hele saken!

DVD:

Motorhead - Boneshaker
Investeringer er alltid relative! 1500 spenn til "ny" bildør til den gamle skræggen på skroten er nærmest uoverkommelig, mens 3200 spenn for "Originals 2" med Kiss er helt ok. Jeg blar gladelig opp 100 spenn for en sixpack, men 100 spenn synes jeg er jævlig dyrt når det kommer til ost. Poenget mitt er uansett at det bare var en liten investering på 3000 norske kroner som satte meg i stand til å se den nye videoen til Motorhead. DVD'en var på plass i hylla lenge før spilleren blei innhandla, men til slutt gikk det bare ikke å vente lenger...
Les hele saken!

DVD:

Almost Famous: Untitled The Extended Cut
Filmen "Almost Famous" handler om en femtenår gammel gutt som ånder og lever for musikken som omgir ham. Femten år gammel får han sjansen til å dra på turne med et band, som freelancer for Rolling Stone Magazine, et av de mest prestisjetunge musikkblekkene i verden.
Les hele saken!

DVD:

Smashing Pumpkins 1991-2000 Greatest Hits Video Collection
Det er bare noen uker siden vi anmeldte cd-samlingen deres, og vi er glade for nå å kunne skrive litt om DVD-samlingen med videoer til de samme låtene man finner på cd- samlingen.
Les hele saken!

DVD:

Genesis - The Way We Walk - Live In Concert
Sommeren 92 var kjip. Forbanna kjip. Eneste muligheten (skulle det vise seg) jeg hadde for å se Genesis live. Siden jeg ble Genesisfan såpass seint som jeg gjorde, var jeg ikke på noen av de andre turneene. Jeg gleda meg derfor stort til å dra til Sverige og se/høre dem live. Selvsagt ble jeg syk, og måtte gi bort billetten min til en meget god venn, som bare var middelmådig interessert i Genesis. Han likte konserten veldig godt.
Les hele saken!

DVD:

U2 - Elevation Tour 2001
U2 har roet seg ned når det gjelder overdådig tullball på konsertene sine. Igjen er det musikken som er det viktigste, og det setter mange av oss stor pris på. Det var en tid alt annet enn musikken som fanget publikums oppmerksomhet, og som gjorde at materialet deres nesten havnet litt i skyggen.
Les hele saken!

 

 
Ris, ros eller tips, klikk her .
© Musikkavisen


Søk i våre artikler


Raskt og enkelt – kjøp snus på nett